15:00

Bosnisk SK

Referat: IK Oden - Bosnisk SK

Toppmöte på Brandthovda IP mellan serietrean Oden och hittills obesegrade Bosnisk, serieledare som dessutom stöttades av en röststark bortapublik. Det var säkert mer än 100 åskådare trots rikligt regn, bäddat för feststämning!
För vår del gällde vinst för att kunna hota på allvar om seriesegern - förlust skulle innebära att det i praktiken var kört.
Men vi fick sämsta tänkbara start med underläge 0-2 efter bara 12 minuter. I detta läge var det ingenting som talade för oss då Bosnisk kontrollerade matchen och utnyttjade våra misstag skoningslöst.
Men precis som tidigare matcher visar vi bra karaktär, inget gnäll utan bara att jobba vidare för att vända detta.
Erik sätter 1-2 med en perfekt lagd frispark, dock blir det palaver eftersom bollen går ut genom ett hål i nätet som domaren har missat att kontrollera. Bosniska vill t o m ha målet bortdömt men domaren stod rätt placerad och såg att bollen satt i högra hörnet. Därmed "game on" inför andra halvlek!
Händelser 1:a halvlek
2' Farlig frispark av Bosnisk som Linus räddar
5' Erik går på överlapp på vänsterkanten och får bollen av Stefan, slår sedan ett markinlägg som målvakten bryter men bollen studsar rätt ut på Eddie som dock får den på smalbenet så att den går utanför det tomma målet!
6' Vi överarbetar ett anfall på högerkanten med för svårt väggspel vilket Bosniskas vänsterback utnyttjar genom att stjäla bollen, kontra blixtsnabbt dock bra hemarbete avJosue som jagar hela vägen och Oscar går ut och avvärjer till hörna.
7' 0-1 Bosnisk. Kort hörnvariant som vi är lite för passiva på leder till inlägg mot bortre där deras spelare är starkast i luften och nickar in bollen i mål
10' Stenhård frispark av Bosnisk i vänstra stolpens insida och returen rensas bort av Oden-försvaret!
12' 0-2 Bosnisk genom nr 9 som utnyttjar en felpassning utanför vårt straffområde, Jocke och Linus ser ut att bryta men han lyckas peta in returen i mål, tungt.
17' 1-2 Oden genom Erik på frispark direkt i mål
... här följer några anteckningar som är oläsliga p g a papperet blev blött i regnet. Dock en period av bra spel från Oden
35' Hadi spelar fram Josue som skjuter ett bra skott som styr på en back till hörna
40' Gult kort på nr 11 i BSK för ruff
41' Gult kort på Robin för ruff
45+1' Hadi skjuter ett tungt skott i ribban och returen studsar ut till Josue som skjuter ett markskott som målvakten räddar

Vi gör två byten i paus samt en positionsförändring: Björn in på högerkanten istället för Josue. Rasmus in på vänsterbacken istället för Johan. Jonathan upp på centralt mittfält och Robin tar hans position på högerbacken.
Det gav bra resultat och vi kom på flera farliga anfall i inledningen. I 5:e minuten blev Bosniskas lagkapten frilägesutvisad då han tog tag i Eddie som kom i en djupledslöpning, bra uppfattat av domaren för Erik skulle precis sätta fram den avgörande passningen. Vi var dock lite passiva inledningsvis trots en man mer. Men efter en kvart började vi pressa högre och vann framgångsrikt bollen i motståndarnas uppspelsfas. Efter 23 minuter kom den rättvisa kvitteringen när Oscar nickskarvade Eriks hörna till Eddie som placerade in bollen i mål från nära håll!
Vi fortsatte trycka på och efter dryga halvtimmen slog Robin som bytt position igen till vänsterback ett perfekt inlägg till Björn som kom inlöpande i straffområdet och nickade in 3-2 förbi en chanslös målvakt! Vilken vändning!
Vi hade även ypperliga lägen att göra 4-2 genom Björn och Oscar vilket hade avgjort matchen. Men istället gör Bosnisk en otrolig forcering och vi får försvara på deras farliga hörnor. Här kliver Linus fram och gör några avgörande räddningar, samt att Oscar bryter ett friläge för deras skyttekung nr 9!
Därmed gör vi en makalös vändning och vinner matchen med 3-2!
Händelser i andra halvlek:
48' Gult kort på nr 15 i BSK
50' Rött kort på nr 10, lagkapten i BSK (frilägesutvisning)
57' Bra inlägg av Jonathan till Erik som skjuter utanför
68' 2-2 Oden genom Eddie (assist Oscar) efter hörna
75' Erik spelar fram Eddie som skjuter men målvakten räddar till hörna
76' Stefan dribblar förbi fyra motståndare och hittar Oscar med ett instick men han får felträff med vänstern så bollen går utanför
77' 3-2 Oden genom Björn (assist Robin) nickmål
78' Gult kort på Hadi som nog hade samlat ihop till detta
80' Stefan tappar bollen när vi rensat efter hörna vilket leder till friläge för BSK som skjuter ett bra markskott men Linus gör en fantastisk enhands räddning till hörna!
82' Björn kommer fri med målvakten som gör en chansbrytning med fötterna och träffar bollen, annars straffspark där
88' Gult kort på Albin som "tar en för laget" när han stoppar en kontring
90+1' Friläge för nr 9 i BSK men Oscar gör en fantastisk glidtackling och får ut bollen till hörna
90+2' Riktigt farlig hörna som nickas mot mål och Linus gör ett modigt ingripande som räddar bollen framför framrusande motståndare, får en spark i bröstet av en frustrerad nr 6 som blir varnad. Gult kort även till Rasmus som knuffar bort en spelare i kalabaliken.

En otrolig insats av hela laget som för oss upp till samma poäng som Bosnisk men sämre målskilland. Ny serieledare är Tillberga efter 4-1 vinst mot Hökåsen. Dock har Tillberga ett tufft program eftersom de ska möta Ekberga, Oden och Bosnisk i 3 av de 4 sista matcherna. Vi har allt i egna händer nu men fortsätter att ta en match i taget. Ny tuff match borta mot Norberg nästa helg som har ett helt annat lag på hemmaplan. Då är Robin avstängd p g a tre varningar.
Priset som bästa Oden-spelare idag, varsin fruktkorg gick till Stefan som jobbade likt Håkan Mild på mittfältet och Linus för de avgörande räddningarna, totalt 7 st i matchen.
Fantastiskt killar - vi tar nu en lugnt träning på tisdag och sedan väntar Franke i DM-kvartsfinalen på onsdag, en match som vi ser som en bonus - det är serien som gäller i första hand!